sâmbătă, 27 martie 2010

Ipocrizia : the new black


Un lucru pe care-l urasc la fel de mult ca prostia este ipocrizia . Nici nu e de mirare tinand cont ca merg mana in mana , ca deh , pe unu pe care-l duce capu nu o sa-l vezi niciodata dandu-se altcineva , pt ca propria-i persoana este mai mult decat multumitoare , facand astfel ipocriziao atitudine inutila.

Si zilele astea , ipocrizia a fost la maxim , la apogeu ; am crezut ca o sa vad pe mii de oameni cum le plesnesc testele in direct la televizor si strazile imbibate in balti de ipocrizie. Dar nu ; am vazut plin de asa zisi credinciosi si plin de ecologisti.

Dar sa luam aceste doua categorii aproape de sufletul meu pe rand , in ordinea evenimentelor :

1.Ecologistii si ziua pamantului. Marea campanie “Stinge in mortii matii becu ca sa salvam planeta” a fost peste tot prin mass-media zilele acestea si am vazut o mie de interviuri cu vedete sau ratati ambulanti care se intreceau in a spune mai multe rahaturi ca sa ne induioseze sa stingem becurile.

Eu n-am stins nici un bec , ba mai mult , le-am aprins pe toate (ca-mi place sa nu dau cu capu de mobila si nu vreau sa mor asfixiat de la un incendiu pornit de la niste lumanari). Am lasat becu aprins si in camera in care nu intru niciodata si am intrecut orice limite ecologice cand am lasat usa de la frigider deschisa , ca sa mearga si cacatu ala de beculet dinauntru. Ba am iesit din 5 in 5 minute pe scara ca sa aprind si becu ala. De ce? Pt ca toata campania asta imbecila nu va face niciodata nici o schimbare. Absolut niciodata. Nu mai traim in vremea in care daca masele de oameni se strangeau puteau face o schimbare. Si nu inteleg de ce nimeni nu vede asta? Tot prostu crede ca poate rezolva o asa zisa problema globala punand mana de la mana si unindu-se intr-o lupta cu un inamic imaginar.Nu se mai poate. Batalia cu “sistemul” a fost de mult pierduta. Obisnuiti-va cu ideea si nu va mai stresati atata.

Sarim peste partea in care eu cred ca nu exista incalzire globala sau cel putin nu noi am contribuit la ea , ca nu intereseaza pe nimeni despre cortina dupa care s-a lucrat ca sa se implementeze de exemplu taxa pe monoxid de carbon. E mai trendy sa fi ecologist cu capastru , orb , prost , incercand sa atingi un tel inexistent. Sa simti ca faci parte din ceva. Chiar daca e un cacat.

Sa ne unim cu totii si sa stingem becurile , in semn de respect pt pamant , chiar daca aruncam in acelasi gunoi si prezervativele de latex si hartia si sticla si conservele. Sa consumam mai putina apa , chiar daca uitam cata apa suge masina de spalat sau miile de dusuri si bai cu care ne laudam zilnic. Sa atragem atentia cand cineva arunca ceva pe jos chiar daca habar n-avem ce inseamna biodegradabil (asta ca o aluzie la muistii care imi zic sa nu mai arunc tigarile pe jos).

Haide-ti va rog. Sa ne adunam cu totii pe intuneric , sa stam pe jos ca aurolacii si sa cantam la chitara pamantului sa se insanatoseasca. Ca sa traim mai bine , mai mult si mai prosper , chiar daca incalzirile climatice nu o sa ne afecteze decat peste secole sau milenii. Si noi vom fi tot aici!

Mai bine sa avem grija cu lumina , ca inca nu s-a descoperit ca daca pui o morisca cuplata la o bobina pe un camp primesti energie gratis. Sa stingem lumina ca sa ajutam pamantul , in loc sa ajutam oamenii care mor de foame.

FUCK THE PEOPLE , FUCK THE RED CROSS , LONG LIVE THE FUCKING WHALES!

2.Credinciosii si sanatatea in zilele urmatoare , cand o sa ma imbibe durerea de pula odata cu venirea sfintei sarbatori de spart oua.


Un comentariu: